Nieuws

Overzicht

Energieconciërges aan de slag in Vogelbuurt

Vincent en Chelan zijn dit nieuwe jaar begonnen als energieconciërge. Zij gaan aan het werk om wooncomfort te verhogen en energiearmoede te bestrijden!

Energiebox-to-go voor bewoners Vogelbuurt

Lockdown en toch met de buurt aan de energietransitie werken? Bij Het Vogelnest in de Dordtse Vogelbuurt konden bewoners een energiebox-to-go ophalen in de week voor kerst.

Dordtenaren naar Klimaattop in Glasgow

Dordtenaren David Klein en Jan de Keizer zijn bij de Klimaattop in Glasgow 2021. Jan is medeoprichter van Drechtse Stromen.

Warm de winter door? Energiecoaches geven advies aan huis

Het wordt weer tijd om de verwarming hoger te zetten. Maar blijft alle warmte wel in huis? En is er iets te doen aan tocht en koude voeten? Onze energiecoaches komen graag langs.

Energiearmoede in Dordrecht

Een op de tien huishoudens in Wielwijk, Krispijn en Crabbehof heeft al of krijgt te maken met financiële problemen door de stijging van energieprijzen, meldt RTV Dordrecht.

Kijk mee met energiecoach op RTV Rijnmond

Volgens energiecoach Fritz hoeft bezuinigen op de torenhoge energierekening geen bakken met geld te kosten

Politiek aan zet

Voorstel voor alle politieke partijen om in hun programma energiebesparing op te nemen.

Podcast over schone energie voor iedereen

Schone energie voor iedereen. Hoe maken we dat haalbaar en betaalbaar? Luister naar podcast De Achtertuin! met onze projectleider Ifor Schrauwen.

Opleiding energiecoach van start

Negen nieuwe energiecoaches krijgen komende weken een opleiding om daarna aan de slag te gaan in de regio. We zoeken nog coaches voor Hendrik-Ido-Ambacht.

Help Papendrechters energie besparen!

Samen met de gemeente Papendrecht willen we na de zomervakantie een bespaarproject starten in de Westpolder. Daarvoor zoeken we energiecoaches.

Hulp voor mensen in energiearmoede

Drechtse Stromen deed mee aan een pilot voor de aanpak van energiearmoede. Hard nodig, want duizenden inwoners in de regio hebben grote moeite om hun energierekening te betalen.

Zelf in het nieuws

De voorzitter van Drechtse Stromen, Floor van de Velde, heeft de nieuwe website officieel gelanceerd.

Deel deze pagina