Nieuws

Overzicht

Vrijwilligersprijs. Stemmen kan nu.

Ook dit jaar kan Drechtse Stromen een prijs winnen als voorbeeld vrijwilligersorganisatie. De stembussen zijn nu geopend.

De Energiekrant valt op de mat.

Energiekrant geeft tips en informatie over de overstap naar duurzame energie in de regio

Met de buren isoleren in Sterrenburg

In Sterrenburg start een isolatieproject Met de buren voor huiseigenaren van de Satelliet-, Atmosfeer-, Stratosfeer-, Meteoor-, Heelal- en Regenboogstraat en deels de De Jagerweg.

Energiecafé Hybride warmtepomp of all-electric

Je huis aardgasvrij maken kan nu al. Maar kies je voor een hybride warmtepomp of all-electric? In ons Energiecafé op woensdag 1 november krijg je hierover onafhankelijk advies.

Energiecafé Aardgasvrij wonen in Alblasserdam

Je huis aardgasvrij maken. Dat kan nu al. In ons Energiecafé op dinsdag 10 oktober krijgen huiseigenaren in Alblasserdam hierover onafhankelijk advies.

Aardgasvrij wonen: het kan nu

Er is al veel mogelijk als je je huis van het gas af wil halen. Maar elke woning vraagt een andere aanpak, en die hangt af van je eigen wensen en je portemonnee.

Drechtse Stromen voorbeeldproject in Europa

Onze aanpak ‘samen met de buren’ behoort tot de top 3 van voorbeelden van lokale energieprojecten in Europa. De erkenning is een geweldige aanmoediging om energiek door te gaan.

Energiecafé 21 juni: Hoe maak ik mijn huis aardgasvrij?

Nu al van aardgas af? Het kan. Tijdens het Energiecafé van Drechtse Stromen hoor je - ook van bewoners met ervaring - hoe je de stap kunt zetten naar all electric.

Stem op ons voor Europese EnergieAward

Drechtse Stromen is genomineerd voor de European Sustainable Energy Award als enige Nederlandse lokale project. Stem op onze aanpak ‘Samen met de buren’.

Jaarverslag 2022

Lees ons jaarverslag over 2022.

Energieadvies in de bieb

Onze energiecoach Wout Vrolijk houdt wekelijks een inloopspreekuur Energiebesparing in de Bibliotheek Aan Zet in Hendrik-Ido-Ambacht. Het eerste uur werd goed bezocht.

Bewoners Alblasserdam helpen met energie besparen

Samen met de Gemeente Alblasserdam, Stichting Welzijn en Woonkracht10 hebben we de handen ineengeslagen om bewoners te informeren over energiebesparing.

Deel deze pagina