Nieuws

Overzicht

Rekenkamer tikt Dordrecht op haar vingers

Dordrecht moet zich veel meer inzetten voor energiezuinige woningen. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Een goed huis voor iedereen?’ van de Rekenkamercommissie Dordrecht.

Vrijwilligersprijs Dordrecht

Ook dit jaar worden de vrijwilligers weer in het zonnetje gezet. Daar kun je aan bijdragen door op ons te stemmen.

Drechtse Stromen: al 10 jaar voor bewoners, door bewoners

Ons 10-jarig bestaan vierden we op 2 november met een Energiecafé. De Blauwe Kamer van de stadsbibliotheek in Dordrecht was net groot genoeg om alle belangstellenden te herbergen.

Energiecafé 10 Jaar Drechtse Stromen

Drechtse Stromen viert op 2 november haar 10-jarig bestaan met een Energiecafé van 19.30 tot 22.00 uur tijdens de Nationale Klimaatweek.

Klimaatlunch

Burger zijn aan zet in de klimaatlunch op donderdagmiddag 22 september. Maak kennis met de wethouder en anderen die betrokken zijn bij het klimaat.

Nestor Gerrit Jan van der Kolm overleden

Gerrit Jan van der Kolm is deze week overleden. Hij was nestor van Drechtse Stromen en grondlegger van de Blok voor blokaanpak.

Impact van Drechtse Stromen

De activiteiten van Drechtse Stromen hebben geleid tot maatregelen door bewoners waarmee jaarlijks ruim 1,1 ton CO2 wordt bespaard.

Te gast bij FNV Lokaal Sociaal

Drechtse Stromen was te gast bij de nieuwe FNV Werkgroep Energie/Klimaat.

Energiecoach in de Sterrenburger

Wat kun je zelf doen om in je huis energie te besparen en comfort te verhogen? Een bewoner van een Legowoning in Sterrenburg nodigde onze energiecoaches uit.

Energieconciërges brengen honderden maatregelen aan

De Dordtse energieconciërges Celan en Vincent hebben in de eerste twee maanden al 98 mensen bezocht en 723 bespaarmaatregelen aangebracht.

Nieuwe coaches aan de slag in Hendrik-Ido-Ambacht

Ook in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht zijn onze #energiecoaches actief. Vier nieuwe Ambachtse vrijwilligers gaven in de wijk Kruiswiel onafhankelijk advies over energie besparen.

Wethouder te gast bij duurzaam huis

Wat zijn de mogelijkheden van een warmtepomp? Giljam Val, vrijwilliger bij Drechtse Stromen gaf wethouder Rik van der Linden, een uitgebreide toelichting in zijn eigen huis.

Deel deze pagina