Nieuws

Overzicht

Aardgasvrij wonen: het kan nu

Er is al veel mogelijk als je je huis van het gas af wil halen. Maar elke woning vraagt een andere aanpak, en die hangt af van je eigen wensen en je portemonnee.

Drechtse Stromen voorbeeldproject in Europa

Onze aanpak ‘samen met de buren’ behoort tot de top 3 van voorbeelden van lokale energieprojecten in Europa. De erkenning is een geweldige aanmoediging om energiek door te gaan.

Energiecafé 21 juni: Hoe maak ik mijn huis aardgasvrij?

Nu al van aardgas af? Het kan. Tijdens het Energiecafé van Drechtse Stromen hoor je - ook van bewoners met ervaring - hoe je de stap kunt zetten naar all electric.

Stem op ons voor Europese EnergieAward

Drechtse Stromen is genomineerd voor de European Sustainable Energy Award als enige Nederlandse lokale project. Stem op onze aanpak ‘Samen met de buren’.

Jaarverslag 2022

Lees ons jaarverslag over 2022.

Energieadvies in de bieb

Onze energiecoach Wout Vrolijk houdt wekelijks een inloopspreekuur Energiebesparing in de Bibliotheek Aan Zet in Hendrik-Ido-Ambacht. Het eerste uur werd goed bezocht.

Bewoners Alblasserdam helpen met energie besparen

Samen met de Gemeente Alblasserdam, Stichting Welzijn en Woonkracht10 hebben we de handen ineengeslagen om bewoners te informeren over energiebesparing.

Energietransitie in Dordrecht; hoe verder?

In deze aflevering van RTV Dordrecht staat de energietransitie centraal. Wethouder Tanja de Jonge en Rien Val van Drechtse Stromen komen onder anderen aan het woord.

Meer talen

Niet iedereen spreekt of leest goed Nederlands. Daarom is door de provincie Zuid-Holland een website ontwikkeld waarin in verschillende talen energiebesparing wordt uitgelegd.

Programmaraad gaat voor Energieakkoord 30/40/50

Drechtse Stromen is partner in de Programmaraad Energietransitie Drechtsteden. Recent hebben de partners ingestemd met het Energieakkoord 30/40/50.

Rekenkamer tikt Dordrecht op haar vingers

Dordrecht moet zich veel meer inzetten voor energiezuinige woningen. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Een goed huis voor iedereen?’ van de Rekenkamercommissie Dordrecht.

Vrijwilligersprijs Dordrecht

Ook dit jaar worden de vrijwilligers weer in het zonnetje gezet. Daar kun je aan bijdragen door op ons te stemmen.

Deel deze pagina