Nieuws

Overzicht

Energieconciërges brengen honderden maatregelen aan

De Dordtse energieconciërges Celan en Vincent hebben in de eerste twee maanden al 98 mensen bezocht en 723 bespaarmaatregelen aangebracht.

Nieuwe coaches aan de slag in Hendrik-Ido-Ambacht

Ook in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht zijn onze #energiecoaches actief. Vier nieuwe Ambachtse vrijwilligers gaven in de wijk Kruiswiel onafhankelijk advies over energie besparen.

Wethouder te gast bij duurzaam huis

Wat zijn de mogelijkheden van een warmtepomp? Giljam Val, vrijwilliger bij Drechtse Stromen gaf wethouder Rik van der Linden, een uitgebreide toelichting in zijn eigen huis.

Aandacht voor energiearmoede in Dordrecht

Bekijk het nieuwsbericht van RTV Dordrecht over energiearmoede en de Dordtse aanpak van Drechtse Stromen en het Vogelnest.

Energiecoaches geven weer advies aan huis

Nu de coronamaatregelen zijn opgeheven kunnen Energiecoaches van Drechtse Stromen weer aan huis langskomen voor een deskundig en onafhankelijk advies. Maak direct een afspraak!

Armoedeminister Schouten in gesprek met energieconciërges

Minister van armoede Carola Schouten ging op 21 februari in gesprek met onze energieconciërges Celan en Vincent.

Energieconciërges aan de slag in Vogelbuurt

Vincent en Chelan zijn dit nieuwe jaar begonnen als energieconciërge. Zij gaan aan het werk om wooncomfort te verhogen en energiearmoede te bestrijden!

Energiebox-to-go voor bewoners Vogelbuurt

Lockdown en toch met de buurt aan de energietransitie werken? Bij Het Vogelnest in de Dordtse Vogelbuurt konden bewoners een energiebox-to-go ophalen in de week voor kerst.

Dordtenaren naar Klimaattop in Glasgow

Dordtenaren David Klein en Jan de Keizer zijn bij de Klimaattop in Glasgow 2021. Jan is medeoprichter van Drechtse Stromen.

Warm de winter door? Energiecoaches geven advies aan huis

Het wordt weer tijd om de verwarming hoger te zetten. Maar blijft alle warmte wel in huis? En is er iets te doen aan tocht en koude voeten? Onze energiecoaches komen graag langs.

Energiearmoede in Dordrecht

Een op de tien huishoudens in Wielwijk, Krispijn en Crabbehof heeft al of krijgt te maken met financiële problemen door de stijging van energieprijzen, meldt RTV Dordrecht.

Kijk mee met energiecoach op RTV Rijnmond

Volgens energiecoach Fritz hoeft bezuinigen op de torenhoge energierekening geen bakken met geld te kosten

Deel deze pagina