Inkoopactie voor de Heelalstraat gaat van start

Samen met bewoners van de Heelalstraat, Stratosfeerstraat, Atmosfeerstraat en omgeving heeft de Drechtse Stromen maandenlang gewerkt aan een inkoopactie isolatie en zonnepanelen. Na afloop van de informatiebijeenkomst in februari schreven zich direct tien huishoudens in, in de week daarna volgden nog vier. Ruud van der Starre, energiecoach van de Drechtse Stromen: “we hebben goede kwaliteit van de leveranciers gekregen en de bewoners krijgen mooie kortingen”.  

De geselecteerde buurt in Sterrenburg heeft vrijwel identieke woningen. Dat maakt het makkelijker om een collectieve inkoopactie voor te bereiden. Allereerst is een professioneel maatwerkadvies van één van de woningen gemaakt, die als voorbeeld diende voor de andere woningen in de buurt. De uitkomsten van deze energiescan zijn vervolgens aan de hele buurt gepresenteerd in een informatiebijeenkomst. Toen werd duidelijk dat er veel belangstelling was voor vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Het project kreeg ook hulp van een professionele procesbegeleider vanuit de landelijke organisatie LSA Bewoners. 

In een meedenkgroep hebben een paar bewoners daarna aan de Drechtse Stromen adviezen gegeven. Zo wisten zij dat er een doorgang moet komen onder de fundering van de ene kant van de kruipruimte naar de andere kant. Ruud van der Starre: “ik heb alle ramen in twee woningtypes opgemeten, zodat de aangeboden prijs voor HR++glas aansluit bij wat er in de praktijk voor betaald gaat worden”. Ook zijn de leden van de meedenkgroep langs de deuren gegaan om meer mensen enthousiast te maken.  

Vervolgens heeft de Drechtse Stromen een uitvraag gedaan aan leveranciers in de regio die gecertificeerd zijn voor de maatregelen. Ruud: “We hebben nauwkeurig omschreven wat precies de vraag is en welke kwaliteit we verwachten. Ook hebben we gevraagd welke korting ze kunnen geven als er meer bewoners meedoen. Omdat we een uitgebreide uitvraag deden, konden de leveranciers ook scherp hun aanbieding doen. Zo’n 80% van de leveranciers heeft een offerte opgesteld, waar we heel blij mee waren. Vervolgens hebben we niet alleen gekeken naar de prijs, maar ook of ze goede referenties hebben en naar de kwaliteit van hun werk.” 

Tijdens de bijeenkomst in februari waren ook de geselecteerde leveranciers aanwezig om vragen te beantwoorden. De meeste belangstelling is voor vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Maar er zijn ook meerdere bewoners die zich hebben ingeschreven voor HR++glas en zonnepanelen. Woont u in deze buurt en heeft u ook belangstelling? Meldt u zich dan snel aan bij Ruud van der Starre van de Drechtse Stromen via email

Hij is bereikbaar via 0651-008760 of e-mail.

Inschrijfformulier

Deel deze pagina