Met de buren isoleren in Sterrenburg

Drechtse Stromen ondersteunt bewoners die samen met hun buren energie willen besparen. In Sterrenburg begint een nieuw project. Huiseigenaren van de Satellietstraat, Atmosfeerstraat, Stratosfeerstraat, Meteoorstraat, Heelalstraat, Regenboogstraat en een deel van de De Jagerweg kunnen hieraan meedoen. Op 19 oktober is er een eerste informatieavond om 19.30 uur in de Ontmoetingskerk aan de Slangenburg 3.

Er is een energiescan uitgevoerd bij een van de eengezinswoningen aan de Stratosfeerstraat. Daaruit blijkt dat door onvoldoende isolatie van de muren, daken en vloeren veel energieverlies optreedt. De soortgelijke woningen in deze en omliggende straten lenen zich erg goed voor een gezamenlijke aanpak.

Drechtse Stromen heeft afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in projecten met een gezamenlijke isolatieaanpak van woningen in verschillende buurten in Dordrecht en daarbuiten. Tijdens de informatieavond worden de bevindingen van de scan gedeeld. En enkele bewoners van de Stratosfeerstraat vertellen over hun ervaringen met isolatie. Andere bewoners uit de wijk zijn ook welkom om hun ervaringen te delen. Bij voldoende interesse kan direct worden besloten tot een vervolg.

Een werkgroep van bewoners gaat dan onder begeleiding van een energiecoach van Drechtse Stromen onderzoeken welke isolatie (vloer, muur, dak, ramen) en ventilatie nodig is en wat naar schatting de kosten zijn. Daarna wordt gezamenlijk een offerte aangevraagd. Door dat samen met de buren te doen, kunnen veelal kosten worden bespaard. Drechtse Stromen is een stichting zonder winstoogmerk, voor bewoners, door bewoners.

Graag aanmelden voor de informatieavond via esmeraldavantuinen@drechtsestromen.net

Dit project wordt ondersteund door LSA, een vereniging van bewonersinitiatieven in heel Nederland. 

 

Deel deze pagina