Warm de winter door? Energiecoaches geven advies aan huis

Zo nodig maken ze een warmtescan om te zien waar de energie uit huis weglekt en waar nuttige maatregelen genomen kunnen worden. De vrijwillige energieambassadeur zet samen met de bewoners de wensen voor energiebesparing, goed ventileren en comfort op een rijtje. Daarnaast helpt hij met de eerste stap op weg naar de beste aanpak. Ook tips voor eenvoudige aanpassingen komen aan bod.

Van december tot en met maart kan een energiecoach ook een warmtefoto maken met een infraroodcamera. Het temperatuurverschil tussen buiten en binnen moet minstens 15 graden zijn.

Maak een afspraak
Vrijwillige energiecoaches van Drechtse Stromen zijn opgeleid voor adviesgesprekken en in het maken van infraroodfoto’s en het geven van een toelichting aan bewoners. De kosten van adviesgesprek bedragen 10 euro, een infraroodfoto laten maken kost 20 euro.

Samen met de buren
Wanneer meer bewoners in een straat een foto laten maken, dan kunnen de energiecoaches hen ook begeleiden bij het kiezen van de juiste isolatie en gezamenlijk laten uitvoeren van de isolatiewerkzaamheden. Samen aanbesteden, samen inkopen scheelt veel in de prijs die bewoners betalen voor energiemaatregelen en meer comfort in huis. En de woning wordt meer waard.


Meer informatie of een afspraak maken? Mail naar adviesaanhuis@drechtsestromen.net of vul het formulier in. Dan maken we een afspraak.

Deel deze pagina