Zon op andermans dak

Jouw zonnepanelen op een groot dak in Zwijndrecht/Heerjansdam

De informatie op deze pagina betreft alleen Coöperatie Zon op Zwijndrecht.

Voor informatie over zonnepanelen in Hendrik-Ido-Ambacht kunt u een e-mail sturen naar zonophia@gmail.com

Voor informatie over zonnepanelen in Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Alblasserdam en Hardinxveld-Giessendam kunt u naar de website van Coöperatie Drechtse Energie: https://drechtseenergie.nl/zoad/

Coöperatieve zonnepanelen in de Drechtsteden

'Zon op andermans dak' heeft als doel om op grote daken - die niet (helemaal) gebruikt worden door de dakeigenaar zelf - zonnepanelen te plaatsen van inwoners in de omgeving. Zo kan iedereen in onze regio zelf zonnestroom opwekken. Bij zonnepanelen op andermans dak zijn meer deelnemers nodig om het dak te vullen, daarom spreken we bij dit soort projecten van een gemeenschappelijke of coöperatieve zonnepaneleninstallatie. Om dit mogelijk te maken, kunt u lid worden van een lokale energiecoöperatie. In de 7 gemeentes van de Drechtsteden zijn momenteel 3 coöperaties actief:

  1.  Drechtse Energie
  2.  Zon op Hendrik-Ido-Ambacht
  3.  Zon op Zwijndrecht. 

Bijna 700 lokale energiecoöperaties vormen met elkaar een grote landelijke beweging. Met elkaar hebben die circa 100.000 leden en 300.000 zonnepanelen. In de Drechtsteden bezitten de 3 coöperaties met elkaar al 9 gemeenschappelijke zonnepaneleninstallaties met totaal circa 3.000 zonnepanelen (4 installaties in Dordrecht, 1 in Hendrik-Ido-Ambacht, 1 in Papendrecht en 3 in Zwijndrecht/Heerjansdam). 

Belangstelling om mee te doen voor bewoners in Zwijndrecht/Heerjansdam?

Je bepaalt zelf met hoeveel zonnepanelen je wilt meedoen; het minimum is één paneel. Dat kost éénmalig € 425,- per paneel (€350,- na teruggave voorschot BTW) en u ontvangt jaarlijks een eerlijk deel van de opbrengst van de zonnepanelen.  Vanwege mutaties in het ledenbestand worden er ook wel bestaande panelen ter overname aangeboden voor de boekwaarde op dat moment.

Het rendement wordt jaarlijks uitgekeerd en verschilt ook van jaar tot jaar.  Deelname kan ook van kortere duur zijn; de coöperatie verkoopt uw panelen dan door aan een ander en u krijgt de boekwaarde van uw panelen weer terug. De coöperatie is een vereniging ván de leden en vóór de leden en organiseert het voor haar leden allemaal zo goed en makkelijk als mogelijk. Meer informatie verstrekken we u graag persoonlijk. Vul hiervoor graag het onderstaande formulier in.

Je kunt ook telefonisch contact opnemen met voorzitter Frits Lakemeier  op telnr. 0652 390 491.  

Samen zonnestroom opwekken; daar wordt iedereen blij van!

Ja, ik woon in Zwijndrecht/Heerjansdam en heb belangstelling!

Deel deze pagina