Fietsen

Er komen steeds meer soorten fietsen om het energiegebruik van jezelf of het gebruik van electriciteit te beperken hebben we de volgende tips:

Fiets je gemiddeld 30 minuten per dag dan is er bouw je meer conditie en spiermassa op. Dit zorgt ervoor dat je het minder snel koud hebt. De verwarming lager kan.

Om de fiets goed en energievriendelijk te gebruiken het volgende..

Er kan veel energiewinst voor jezelf en de energierekening worden geboekt door banden op spanning te houden. Zo verzorgt de Fietserbond in de Drechtsteden al jaren fietsafstelacties. Daar wordt de bandenspanning ook gecontroleerd. Bijna 80% van de fietsen bleek hierbij te zachte banden te hebben. Dit betekent dat er harder moet worden getrapt en bij een e-fiets er meer stroom nodig is.

De beste bandenspanning staat altijd op de zijkant van de band in BAR of PSI. En steeds meer fietspompen hebben ook een ingebouwde spanningsmeter. Dus moeilijk kan het niet zijn. Omdat je zelf vaak gewend bent aan de fiets merk je vaak niet dat een band te zacht is. Een standaard periodieke controle loont daarom altijd (en met harde banden heb je minder kans op lek rijden).

Bron: Fietsersbond

  Onderhoudtips Fietsersbond Drechtsteden

  Korting fietsen in Drechtsteden

Zonnepanelen

 

Deel deze pagina