Wethouder te gast bij duurzaam huis

Wethouder Rik van der Linden was vrijdag 11 maart te gast bij Giljam Val, vrijwilliger van Drechtse Stromen. Giljam had hem uitgenodigd nadat hij in het najaar de warmtepomp heeft geplaatst in zijn jaren 30-woning in Land van Valk. Hij verwarmt zijn huis er al een paar maanden mee naar volle tevredenheid.

Forse daling energielasten
Bij aankoop van het huis was het dak al geïsoleerd. Zelf bracht Giljam vloerisolatie aan en heeft hij goed isolerend glas en spouwisolatie aan laten brengen. Daarmee is het gasgebruik gedaald van circa 3000 m3 gas tot ca 800 m3. Ook zijn er zonnepanelen geinstalleerd. Met het installeren van een warmtepomp verdween ook de gasaansluiting. Grootste voordeel: de maandelijkse energielasten fors zijn gedaald tot nog maar €34,- per maand.

Optie om snel aardgasvrij te worden
Rik van der Linden vond het fijn om ook deze mogelijkheid van dichtbij te belijken. Zeker op plekken waar aansluiting op het warmtenet voorlopig nog niet mogelijk is, is dit een goede optie om snel aardgasvrij te worden en te besparen op de energielasten. 

Lees meer over de aanpak van Giljam.

Giljam Val heeft de warmtepomp weggewerkt onder zijn balkon. Zijn huis is daarnaast zo goed geisoleerd en voorzien van zonnepanelen, dat de gasaansluiting de deur uit kon.

Deel deze pagina