Stem op ons voor Europese EnergieAward

Drechtse Stromen is genomineerd voor de European Sustainable Energy Award. Het burgerinitiatief dat bewoners in de Drechtsteden helpt bij het energie besparen, is een van de drie Europese projecten die kans maken op  de Local Energie Action-prijs. Ondersteun onze aanpak ‘samen met de buren’ door op ons te stemmen

Energiecoaches van Drechtse Stromen adviseren mensen aan huis, ondersteunen buren bij een gezamenlijke aanpak en via Energiecafés en praktische informatie op de website wordt gestimuleerd om te verduurzamen. Deze beweging is tien jaar geleden ingezet. Voor Drechtse Stromen zijn nu ruim twintig energiecoaches actief in de Drechtsteden. 

Stimulans

Deze aanpak van onderop is als enige Nederlandse inzending geselecteerd voor de categorie Local Energy Action 2023, voor de bijdrage die Drechtse Stromen levert aan de Europese energie- en klimaatdoelen. De prijs wordt (op 20 juni)  uitgereikt tijdens de Europese Week van de Duurzame Energie (EUSEW) van 19 tot en met 23 juni. Het is het grootste jaarlijkse evenement gewijd aan hernieuwbare energiebronnen en efficiënt energiegebruik in Europa en omvat een reeks activiteiten gericht op het opbouwen van een veilige en schone energietoekomst voor Europa. 

,,Wij zijn enorm trots op wat we met onze vrijwilligers bereiken en afgelopen jaren hebben bereikt bij het besparen van energie in woningen. Zij verdienen het om in het zonnetje te worden gezet. Deze nominatie is een stimulans voor de beweging van onderop, ook voor alle andere soortgelijke initiatieven in Nederland en Europa'', aldus voorzitter Floor van de Velde. 

Om de prijs te winnen moet Drechtse Stromen zoveel mogelijk stemmen verzamelen bij het publiek. Bekijk ons filmpje. Stemmen kan HIER

#EUSEW2023

 

Deel deze pagina