Energiecoaches geven weer advies aan huis

Wil je in huis energie en geld besparen en het comfort verhogen? Benieuwd naar de juiste aanpak en materialen? Energiecoaches van Drechtse Stromen kunnen nu weer langskomen voor een onafhankelijk advies. Wacht niet tot volgende winter, maar maak direct een afspraak en vul dit formulier in.

De energiecoaches zijn deskundige en onafhankelijke vrijwilligers, die bewoners in de Drechtsteden helpen bij de aanpak van hun huis. Zij hebben kennis over woningtypen, bouwjaar, soorten isolatiemateriaal, verwarming, ventilatie, warmtepompen, etc. en denken graag mee.

Zo werkt het
Bij een bezoek aan huis brengt een energiecoach de huidige situatie in kaart en zet samen met de bewoner de wensen voor energiebesparing en comfort op een rijtje. Hij of zij adviseert over de mogelijkheden voor verbetering van de woning en helpt met de eerste stap op weg naar de beste aanpak. De bewoner ontvangt een uitgebreid rapport met tips. Drechtse Stromen vraagt hiervoor een kleine vergoeding van 10 euro.

Klusplannen? Ook dat is een ideaal moment om direct met maatregelen voor energiebesparing aan de slag te gaan. Onder de coaches zijn goede doe-het-zelvers, die graag hun kennis delen. Het eindrapport is ook een ideale basis om offertes aan te vragen.

Nu de coronamaatregelen worden losgelaten, kunnen de coaches weer over de vloer komen, bij koop-, huur- en VVE-woningen. Pak deze kans!

Een van onze energiecoaches inspecteert de kruipruimte. Foto RTV Rijnmond

Deel deze pagina